dinsdag 2 oktober 2012

SCHILDERIJ VAN HET JAAR 2012

Dit keer heb ik de stoute schoenen aangetrokken en doe mee aan de verkiezing “Schilderij van het jaar”.

Ik heb: “Tommy” als inzending verstuurd. Als je het leuk vindt, neem dan eens een kijkje op de site om alle schilderijen te bekijken.

Spreekt mijn schilderij je aan stem dan op mij, hoe meer stemmen, hoe meer kans ik maak. Het lijkt me ècht te gek om te exposeren in Londen!

This time I take part in a contest  “Painting of the year 2012”.  I`ve  send “Tommy”. Feel free to have  a look at all these lovely paintings on the website. If you appreciate my painting then please vote for me!




Schilderij van het jaar - Paintings
www.schilderijvanhetjaar.nl


zondag 24 juni 2012

ROBIN KIEL

Even weg geweest maar hier ben ik weer!

Dit keer wil ik graag jullie`s aandacht voor Robin Kiel.
Deze lieverd een kanjer uit mijn klas met de meest onweerstaanbare glimlach vecht voor justice.

Ik heb inmiddels zijn petitie ondertekend.  Ook kon ik de verleiding niet weerstaan om z`n koppie te tekenen.
Lees zijn verhaal op de website van Robin Kiel en hopelijk ondertekenen jullie net zoals mij en vele anderen zijn petitie.

Groetjes Jacqueline












 

dinsdag 24 januari 2012

De uil

Vandaag ben ik volop bezig met de uil. Met zijn kleuren heb ik me uitgeleefd. Allereerst wilde ik hem naturel schilderen. Tja, en dan gaandeweg wordt het een bonte fantasie uil!




Met het paletmes heb ik er laagje voor laagje structuur op gebracht(vandaar dat je een tijdje niets van me hoorde) Voor zijn lijf heb ik de volgende kleuren gebruikt: Ultra Marine, Gebrande Omber,Phtalo green blue, Turquoise blue en Titanium wit.
De ogen heb ik bewerkt op advies van Laura Hoek. De pupillen zijn niet zwart maar bestaan uit verschillende penseelstreken van Pruisisch blauw gemengd met Gebrande Omber. Dit is denk niet zo goed te zien op de foto. Bij Laura volg ik een cursus portret en model tekenen (Pieter Brueghel in Veghel) Kijk maar eens op haar site www.laurahoek.nl .
Wat ik nu ga schilderen weet ik nog niet, er liggen hier verschillende afbeeldingen in m`n la, maar ik heb nog niet van YES.  Even afwachten tot ik de juiste heb gevonden.

Groetjes,

Jacqueline












donderdag 5 januari 2012

DE BESTE WENSEN VOOR 2012!


Allereerst wens ik jullie allemaal het allerbeste voor 2012!

Het is alweer eventjes geleden dat ik geschreven heb. December was een drukke maand en mijn hoofd zat te vol om te schilderen. Nu is het er eindelijk weer van gekomen. Inmiddels heb ik het portret verder bewerkt en geloof dat ik het zo laat. Bijna verprutste ik het met haar oog, die was in een keer uitgewist! Gelukkig heb ik haar een face-lift kunnen geven!





Intussen heb ik een eerste opzet gemaakt voor meneer de uil. Werkelijk het ziet er nog niet uit(moet nog maar zien of het iets wordt). hij ziet er nu heel donker uit maar er komen nog witte en bruine veertjes, althans dat is de bedoeling. De achtergrond is met acryl op gezet, deze droogt snel en dan kun je gelijk aan de slag.


Groetjes Jacqueline

woensdag 30 november 2011

Portret 2

Yes, het is weer woensdag! Deze dag is helemaal voor mij, dan kruip ik in mijn schilderskloffie op zolder en verdwijn met een  muziekje achter het doek.

Helaas had ik vandaag alleen de ochtend, maar het is toch nog aardig gelukt om wat details toe te voegen.
Het licht laat ik van rechtsboven binnenkomen. Hierdoor heb ik wat lichtere haren toegevoegd. Ook heb ik de schaduw boven haar oog bewerkt ,eveneens als de schaduw ronom haar mond.
Kijk maar eens naar de onderstaande foto`s en geef gerust een kritische mening, dat hoor ik graag!

Groetjes Jacqueline van Creij








 






zaterdag 19 november 2011

portret

Mijn vingers jeuken. Mijn hoofd borrelt van ideeën......

Inmiddels heb ik het Hollandse tafereel afgerond. Deze moet nu eerst drogen, want er zitten heel wat laagjes verf op. Dit is het resultaat geworden:


Al een tijdje heb ik zin om een portret te schilderen. Toch weer heel anders dan tekenen.
Ik heb gekozen  voor een donkere achtergrond op een Rembrandt achtige stijl. bewust kies ik ervoor niet laagje op laagje te schilderen maar min of meer te boetseren met m`n verf.

eerste opzet



Dit heb ik er in twee keer opgezet, eerst moet de verf een paar dagen drogen voordat ik alle details kan bewerken.
Groetjes Jacqueline













zondag 13 november 2011

Wintertijd

Buiten begint het nu al aardig af te koelen. De bomen beginnen er nu winters uit te zien. Dit maakt het mij nu makkelijker om dit winter tafereel te schilderen.

Intussen heb ik schaatsende figuurtjes op het doek gezet .



Nu is het ijs aan de beurt . De ondergrond moet goed droog zijn voordat ik er onverdunde likjes verf op aanbreng. Kijk maar naar de volgende foto wat je ervan vind. Geef gerust een reactie of tips hoe ik dit ijs effect zo goed mogelijk kan na bootsen. Ik hoor het graag!




Genoeg geschilderd voor vandaag volgende keer ga ik verder met de versieringen en de witte rand die nog bewerkt moet worden.



Groetjes
Jacqueline